Imaginile surprise astazi pe Aeroportul din Cluj ne arata inca odata cat de depasite sunt autoritatile in unele situatii si cum legea se aplica doar in anumite cazuri.

Preotii sunt revoltati de faptul ca o slujba in curte, cu enoriasi avand masti pe fata si aflati la 10 metri distanta este interzisa, insa o actiune organizata la Cluj, cu mii de oameni este permisa.

Preot amendat cu 20.000 de lei pentru o slujba cu cativa enoriasi in curte

Incidentul s-a petrecut duminică, 5 aprilie, în curtea bisericii Sfântul Ion din Râmnicu Vâlcea, pe o alee retrasă, care nu are vizibilitate înspre intrarea în incinta lăcaşului de cult. Din imagini reiese că preotul a fost, cel mai probabil, rugat de câţiva enoriaşi, să facă o slujbă de pomenire, scrie Adevarul.ro.

Pe fundal se aud cântece religioase din biserică. În imagini apar zece persoane cu tot cu preotul, probabil din două sau trei familii diferite, îmbrăcate în culori închise la culoare, şi două mese cu mâncare şi băutură pentru pomană.  În timp ce un poliţist îl întreabă pe preot datele de identificare, altul, care nu apare în imagini, cel mai probabil chiar cel care a şi realizat filmarea, pe un ton ameninţător, spune: „20.000 vă dau!”

Enoriaşii încearcă să-i îmbuneze pe poliţişti: „Nu vă supăraţi, dar vă rugăm nu vă supăraţi, dar părintele nu poate să ne controleze pe toţi… Vă rugăm frumos…”. Doar că poliţistul „rău” nu se lasă deloc înduplecat: „Asta e batjocură. Lipsă de respect faţă de autorităţile statului. Când Ordonanţa Militară spune clar ce aveţi de făcut şi de respectat”

Cum să ne dea dânsul (preotul – n.r.) afară, că nu e bodyguard”, încearcă din nou unul dintre enoriaşi, dar când poliţistul îi cere să se legitimeze: „Dumneavoastră?…”, acesta se îndepărtează.  Atunci se apropie o femeie, îmbrăcată în negru, încercând să obţină bunăvoinţa poliţistului: „Domnule, mi-a murit şi mie soţul! Să nu-l pomenesc, domnule?”. Replica vine rapid: „Nu aveţi voie, doamn㔄Păi şi ce să fac?”, mai întreabă aceasta.    

Interesant de remarcat este faptul că preotul şi o parte dintre enoriaşi au mască şi mănuşi, în timp ce, cel puţin poliţistul care scrie amenzi poartă doar mănuşi.

La 4 zile distanta, preotul amendat vede imaginile de la Cluj, cand aproape 2.000 de oameni stau lipiti unul de altul, fara masti, fara distanta. Oare ce o fi in sufletul lui? Cum se aplica legea in Romania? Sa speram ca cei responsabili de scenele socante de la Cluj vor fi trasi la raspundere!