Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Pentru simplii cetăţeni, tipul de misiune cu cel mai mare impact vizual îl reprezintă, însă, cele de patrulare pe străzi, cu militari echipaţi în uniformă, cu căşti pe cap şi arme de asalt la vedere.

„Misiunea principala a forţelor MApN este de a contribui la reducerea riscului de contaminare”, a precizat, pentru Digi24.ro, Constantin Spânu.

Referitor la faptul că militarii desfăşuraţi în cursul zilei de astăzi în centrul Bucureştiului erau echipaţi cu arme de asalt şi căşti de protecţie, şeful direcţiei de Informare din MApN a spus:

„MILITARII SUNT DOTAŢI ÎN MISIUNI, ÎN FUNCŢIE DE SPECIFICUL FIECĂREI MISIUNI ÎN PARTE, CU ECHIPAMENT ŞI TEHNICA ADAPTATE FIECĂRUI TIP DE MISIUNE. PENTRU EMISIUNILE DE PAZĂ ŞI INTERVENŢIE ESTE UN TIP DE ECHIPARE, PENTRU  MISIUNILE DE PATRULARE, E UN ALT TIP DE ECHIPARE. DE ALTFEL, ÎN TOATE ORAŞELE LUMII VEDEŢI MILITARI PE STRADĂ ECHIPAŢI CU ARMAMANT INDIVIDUAL, CARE FACE PARTE DIN DOTAREA FIECĂRUI MILITAR”.

De asemenea „militarii Armatei României vor îndeplini fiecare misiune, în contextul situaţiei de urgenţă în care ne aflăm, cu respectarea strictă a prevederilor legilor şi regulamentelor militare aplicabile în această situaţie”, a mai spus Spânu.