Serena Williams of the United States & Simona Halep of Romania at the net after their fourth-round match at the 2019 Australian Open Grand Slam tennis tournament

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) s-au întâlnit deja de 10 ori, inclusiv pe iarbă. Astăzi are loc episodul 11, chiar în finala de la Wimbledon.

Simona Halep (7 WTA) va juca finala turneului feminin de tenis de la Wimbledon, după ce a reușit prestații de excepție pe iarba londoneză. Cu un singur set pierdut la ediția din acest an, sportiva din Constanța va juca prima sa finală din carieră la All England Club, unde se va duela cu Serena Williams, fost număr 1 WTA.

Halep și Williams s-au întâlnit o singură dată pe iarbă, iar americanca s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-1, la ediția din 2011 de la Wimbledon. În plus, Serena a câștigat ultimele cinci dueluri directe din circuitul WTA contra Simonei. Românca și-a luat revanșa la Turneul Campioanelor din 2014, când și-a „zdrobit” rivala cu 6-0, 6-2.  Aflată pe locul 10 WTA, Serena Williams o conduce pe Halep cu 9-1 la întâlnirile directe. 

  • Finala dintre Simona Halep și Serena Williams se joacă sâmbătă, de la ora 16:00;
  • Partida Halep – Williams va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Eurosport.
  • sursa: gsp.ro