Președintele LPF, Gino Iorgulescu, 63 de ani, a dat azi mai multe detalii despre posibilitatea introducerii sistemului VAR în acest sezon de Liga 1.

Și Orlando Nicoară, director general eAD Interactive, firma care a preluat drepturile de televizare pentru Liga 1, a susținut ideea.

„Vom încerca să implementăm VAR în play-off în acest sezon, iar începând din sezonul următor să avem la toate partidele. Face parte din producția Ligii 1”, a zis Nicoară.

Totuși, șeful de la Ligă somează Federația să-i instruiască pe arbitrii din Liga 1.  În caz contrar, totul va rămâne doar la stadiul de proiect și nu va putea fi implementat.

„Dacă FRF ne întârzie cu specializarea arbitrilor, atunci nu vom putea implementa VAR în play-off. Arbitrajul e coordonat de CCA, care trebuie să-i trimită la specializare pe arbitri pe banii lor. Dacă era la noi CCA, plăteam noi, dar așa trebuie să plătească FRF. 

Noi am găsit o soluție prin care cluburile nu plătesc nimic. Dar acum arbitrii nu sunt pregătiți. Drept dovadă, am avut arbitri internaționali care nu au putut fi delegați în Champions League”, a zis Gino Iorgulescu

sursa: gsp.ro