Cum va ieşi şi, mai ales, cum va arăta fotbalul după ce va trece pandemia cu coronavirus? Cât va avea de suferit acest sport din perspectiva financiară? Primul patron din Liga 1 care intră în această dezbatere e Valeriu Iftime, cel care finanţează FC Botoşani.

„Va fi un impact major. Să vă dau un singur exemplu, aveam discuţii cu mai multe firme importante, după ce am reuşit să intrăm în play-off, pentru a le atrage ca sponsori. Acum credeţi că se mai pune problema? Sau dacă se pune problema, în ce condiţii trebuie să negociezi fiindcă nici nu ştii dacă acest campionat se mai poate sau nu disputa”, susţine Iftime.

Valeriu Iftime: „Prea o cam luaseră razna unele lucruri”

Patronul clubului din Botoşani crede că fotbalul se va reconfigura total după această pandemie şi mai ales după criza financiară care s-a declanşat deja. „Filosofia de finanţare a cluburilor de fotbal se va schimba total, radical, aceasta e previziunea mea. Vreţi să vă spun ceva? Poate că nici nu chiar rău că se va întâmpla aşa! Prea o cam luaseră razna unele lucruri, cu sumele care se tranzacţionau în fotbal. Va fi nevoie de o cu totul altă viziune, o să vedeţi că acest virus şi urmările lui vor modifica şi managementul cluburilor”, a adăugat Iftime.