Medicul celor de la FC Botoşani, Petre Rădăuceanua fost depistat pozitiv la testul COVID-19, rezultatul analizelor fiind anunţat cu 24 de ore înainte de meciul pe care echipa din Botoşani îl avea programat contra celor de la Universitatea Craiova. Partida programată azi a fost amânată.

Valeriu Iftime: „Sunt consternat!”

Echipa FC Botoşani a părăsit hotelul în care era cazată în Craiova şi va intra în izolare.

“S-a făcut o «anchetă oltenească», dar nimeni de la DSP Craiova n-a venit să vadă jucătorii. Aseară la 10 şi jumătate i-au dat afară din hotel ca pe nişte borfaşi şi i-au trimis cu antemergător la Botoşani toată noaptea, în condiiile în care fotbaliştii nu au avut niciun contact cu doctorul. N-a venit nimeni de la DSP să-i vadă. Sunt 38 de copii testaţi de patru ori în trei săptămâni, i-am ţinut într-o bulă. Este incredibil, sunt consternat. Acum, norocul lor a fost că nu le-a dat nimeni foc. Acum sunt la Botoşani şi o să vină cineva de la DSP ca discute cu ei.

Doctorul a fost în izolare, el n-a plecat la serviciu având probleme cu tensiunea şi cu diabet. Contacţii lui direcţi sunt doi copii, dar nu lotul. Doctorul a venit separat la Bucureşti. De obicei delegatul vine cu maşina lui. Are o vârstă, a luat o maşină cu el. Nu a avut niciun contact direct cu jucătorii, a avut contact cu ăia doi din maşină. Masorul a făcut masaj, e adevărat, dar acea nu este contact direct. În plus, este un protocol când se face masaj: cu mănuşi… Nu i-au lăsat până dimineaţa acolo.

Au avut girofar până la Bucureşti. Protocolul arată că echipa trebuie să stea şase zile într-un fel de izolare. Opinia mea este că doctorul ăsta nu este pozitiv”, a spus Iftime, în direct la Digi Sport Matinal.

Valeriu Iftime a menţionat că este foarte supărat pentru felul în care a fost tratată echipa. “Cei de la DSP au dat două telefoane, după care a vorbit prefectul cu şeful delegaţiei mele, i-au trimis girofarurile şi i-au dat afară din hotel. Copiii ăştia au ajuns la 6 dimineaţa la Botoşani. Este incredibil. Sunt foarte supărat”.

Iftime a declarat că în afară de medicul echipei, a fost testat pozitiv şi un jucător în vârstă de 17 ani din cadrul clubului. “Este adevărat, am vrut să mai aducem încă patru copii. Acest copil a fost adus în cantonament, mai întâi trebuie să fac testul. A făcut testul, i-a spus că e pozitiv, nu a mai venit la noi. Nu a avut contact cu echipa. Are 17 ani copilul ăsta”.

sursa:digi24.ro