Ultima achiziției a lui Dan Petrescu la CFR Cluj a fost Cătălin Golofca (29 de ani), mijlocașul fiind adus de la FC Botoșani la finalul lunii august 2019. Doar că fotbalistul în care și-a pus speranțe „Bursucul” le-a creat doar probleme clujenilor, iar antrenorul și-a dat acordul ca el să nu mai rămână la echipă.

Prima problemă a reprezentat-o plata. Oficialii clujeni nu au achitat la timp suma de transfer pentru Golofca, motiv pentru care moldovenii au spus că nu și-au dat acordul pentru amânarea meciului direct. Cea mai mare problemă a constituit-o însă forma lui Golofca. Mijlocașul n-a repetat evoluțiile de la FC Botoșani și nici nu i-a câștigat încrederea lui Dan Petrescu. A jucat o singură dată titular la CFR și a mai intrat în doar patru partide din Liga 1, reușind o singură pasă de gol. Nici în Europa n-a avut timp să se evidențieze, el fiind folosit doar 25 de minute în trei meciuri din Europa League.

Iftime nu renunță la banii pentru Golofca

Astfel, clujenii ar vrea să-l înapoieze la FC Botoșani pe Cătălin Golofca și negociază cu Valeriu Iftime. Doar că finanțatorul echipei din Moldova nu vrea să renunțe la suma de bani pentru care s-a înțeles cu CFR pentru mijlocaș.

Clujenii trebuie să plătească 250.000 de euro și au obținut o amânare din partea botoșănenilor, a cărui termen final este săptămâna viitoare. Iftime își dorește să renunțe doar la o parte mică din banii promiși, pentru întoarcerea jucătorului. Astfel ar rămâne și cu fotbalistul și cu o sumă de bani.

Golofca a stat 4 luni și la FCSB

Este a doua tentativă a lui Cătălin Golofca de a reuși la o formație puternică din Liga 1. Cu evoluții foarte apreciate la FC Botoșani, mijlocașul de bandă a fost cumpărat în august 2017 de FCSB, fiind considerat atunci „arma secretă” împotriva lui Sporting Lisabona. Doar că Golofca nu s-a impus și s-a întors la FC Botoșani tot după 4 luni, bifând 15 partide și un gol pentru formația „roș-albastră”.

sursa: PROSPORT.RO