FC Botoșani a anunțat astăzi transferul mijlocașului macedonean David Babunski (26 de ani), fotbalist crescut de Barcelona.

Babunski este unul dintre cele mai interesante transferuri făcute de o formație românească în ultima perioadă. Mijlocașul cu 8 prezențe în prima reprezentativă a Macedoniei de Nord este un fotbalist atipic. În 2017, Babunski era numit „cel mai inteligent fotbalist din lume” de cei de la Goal.com. Acum a semnat un contract valabil un an și jumătate cu FC Botoșani.

Macedoneanul povestea că tocmai a terminat de scris o carte și dezvăluia cum își petrece timpul liber: „Îmi plac plimbările lungi, să citesc articole informative pe internet și să mă refugiez într-o carte bună. Tocmai am terminat una scrisă de Joe Dispenza, despre neuropsihologie”. 

(R-L) Corentin Tolisso of France and David Babunski of Macedonia during the Uefa U21 European Championship 2017 qualifier between France and Macedonia on March 28, 2016 in Le Mans, France. (Photo by Dave Winter/Icon Sport via Getty Images)

Cum își caracteriza Babunski creația

 „Cartea mea prezintă posibilitatea de a obține schimbări profunde asupra minții umane. Descrie o serie de procese prin care îți poți duce conștiința către alte dimensiuni. Include multe subiecte, printre care religia, știința, educația, economia, politica, diferite paradigme culturale. Reflectez asupra naturii umane, asupra minții, a interacțiunilor umane”, și-a caracterizat Babunski cartea, „Calea ți-o găsești mergând”.

Babunski, produs al Barcelonei

Babunski a fost crescut la celebra La Masia, academia Barcelonei. În 2016 a părăsit Spania și a semnat cu Steaua Roșie Belgrad, dar a rămas cu ochii pe situația din La Liga. După un El Clasico disputat în urmă cu 4 ani, Babunski a intervenit pe Twitter și le-a adresat un mesaj lui Gerard Pique și Alvaro Arbeloa, protagoniștii unui conflict: „Opriți-vă, vă rog! Milioane de copii sunt cu ochii pe voi. Aveți puterea de a transmite mesaje mult mai constructive”.

Botoşani a avut mereu ochi la străini

De-a lungul ultimilor ani, clubul moldovean a reuşit să antameze câţiva jucători care s-au dovedit buni şi foarte buni pentru nivelul Ligii 1. Şi în lotul actual, Botoşani deţine câteva nume care au confirmat şi pe care foarte probabil clubul va încasa sume importante. Marko Dugandzici e noua senzație, atacantul reușind să marcheze 6 goluri în primele 5 meciuri din Liga 1. În afara croatului, mai sunt Jonathan Rodriguez, Ofosu, Aşkovski, Keyta.