FOTO - GSP.RO

FC Botoșani a produs surpriza începtului de sezon în Liga 1. Aflați într-o formă de excepție, moldovenii au câștigat în deplasare cu FCSB, 2-0 (Andronic ’18, Ongenda ’41), după o primă repriză năucitoare.

Astrele le-au fost potrivnice celor de la FCSB în partida disputată într-un nou exil, de data aceasta la Pitești. Echipa lui Bogdan Andone a luat ghinionul în brațe încă din minutul 12, când Dennis Man, unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei, s-a accidentat. Man, suspect de ruptură musculară, a părăsit terenul în lacrimi, stricând planul inițial al lui Andone.

Accidentarea lui Man a dat peste cap întreaga partitură tactică a echipei. Improvizația cu Salomao, folosit fundaș stânga, a pierit repede, antrenorul FCSB-ului regândind strategia. L-a trimis în teren pe Mihai Bălașa, retrăgându-l în linia apărării pe Lucian Filip.

FUNDAȘII FCSB-ULUI, DEPĂȘIȚI CLAR

Cei doi au fost însă carne de tun pentru Hervin Ongenda și macedoneanul Ashkovski, care s-au distrat pe cinste cu apărarea roș-albaștrilor pe durata primei reprize. Inexistenți în atac și de o vulnerabilitate alarmantă în apărare, se punea doar problema minutelor până când FC Botoșani avea să marcheze.

Iar deschiderea scorului a venit în minutul 18. Puștiul Răzvan Andronic, 19 ani, a fost omul potrivit la momentul potrivit, îndeplinând o simplă formalitate după ce magistralul Ashkovski a ridiculizat apărarea visătoare a FCSB-ului.

Ashkovski, aflat în zi de dribling, a fost aproape de golul doi în minutul 35, dar Botoșaniul nu s-a oprit și a înscris în minutul 40, când Ongenda, lăsat singur la marginea careului, a înscris printr-o execuție de efect.

Putea fi 0-3 până la pauză, dar același Andronic și-a arătat lipsa de experiență și a ratat singur cu poarta goală, după o nouă fază-șampanie concepută de echipa lui Marius Croitoru.

AU ALERGAT DEGEABA DUPĂ EGALARE

FCSB a rămas dezorientată și după pauză. Ocaziilor roș-albaștrilor le-a lipsit periculozitatea, chiar dacă posesia a fost mai clară decât în primele 45 de minute. Echipa lui Bogdan Andone a alergat amețită după egalare, dar n-a putut destabiliza nici măcar o dată apărarea Botoșaniului.

FCSB suferă astfel prima înfrângere din acest sezon, mult mai îngrijorător fiind însă jocul prestat de echipa lui Andone, unul jenant în multe momente ale meciului. Roș-albaștrii sunt pe 8, cu 4 puncte.

FC Botoșani rămâne neînvinsă după 3 etape. Moldovenii par să fie surpriza plăcută a acestui campionat, instalându-se la căldura emanată de podum. Ce campionat vom avea!

FCSB: A. Vlad – O. Popescu, I. Cristea, Planic, Salomao – I. Vînă, L. Filip, Oaidă – D. Man, Fl. Tănase, F. Coman
Rezerve: Bălgrădean, M. Bălașa, Belu, Moutinho, O. Perianu, A. Niță, L. Ardelean
Absenți: Momcilovici, Pintilii, Nedelcu, Moruțan, Roman I, Hora și Gnohere (accidentați)

FC Botoșani: E. Pap – Haruț, A. Miron, Chindriș, Soiledis – J. Rodriguez, E. Papa – Ashkovski, Ongenda, Ofosu – R. Andronic
Rezerve: Hankic, E. Florescu, A. Cimpanu, Pițian, Ebenhofer, Holzmann Țigănașu
Antrenor: Marius Croitoru
Absenți: Patache ( suspendat), Golofca (accidentat)

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești) 
Arbitru:  Lucian Rusandru / Asistenți: Radu Ghinguleac, Imre-Laszlo Bucsi

sursa: gsp.ro