FCSB a cumpărat 15% din Oaidă cu 250.000 de euro. În aceeași zi a fost înregistrat transferul gratis al lui Miron. A fost avantajos să fie gratis, fiindcă Oțelul Galați avea de primit 40% din preț!

FCSB și FC Botoșani au înregistrat în aceeași zi două afaceri ciudate: moldovenii au cedat gratis un titular, pe Andrei Miron, și au vândut 15 la sută din drepturile asupra altui fotbalist, Răzvan Oaidă, cu 250.000 €. A fost o coincidență perfectarea tranzacțiilor în aceeași zi?

Miron, 25 de ani, titular de 5 ani și jumătate în prima divizie, căpitan la Botoșani, a fost dat la FCSB fără sumă de transfer, moldovenii doar au păstrat 30 la sută din valoarea unui viitor transfer al apărătorului. Oaidă, pe care Becali l-a cumpărat tot de la Iftime cu 700.000 de euro în urmă cu 6 luni, a fost evaluat acum la peste 1,5 milioane de euro, din moment ce Gigi a achitat 250.000 de euro pentru numai 15 la sută din drepturile asupra fotbalistului.

BECALI ȘI IFTIMIE, PUȘI LA PUNCT: „N-AU CUM SĂ-L TRANSFERE FĂRĂ NOI!”

Cheia tranzacțiilor greu de priceput: Oțelul Galați, vechiul club aflat acum în faliment, deține 40 la sută din transferul lui Miron. Cum Becali și Iftime au trecut „zero” în dreptul sumei de transfer, Oțelul nu mai capătă nimic. A fost cu adevărat gratis trecerea fundașului din Moldova în București, din moment ce în aceeași zi patronii l-au supraevaluat pe Oaidă și a avut loc astfel o plată de la Gigi către Valeriu?

Lichidatorul desemnat să gestioneze ce a mai rămas din Oțelul Galați crede că Miron nu poate fi mutat fără bani. Mihail Bojincă explică de ce este posibil ca el să blocheze afacerea pe care Becali și Iftime au anunțat-o ca și făcută: „Am văzut și eu la televizor știrea despre acest transfer, dar nu se poate să fi fost dat gratis jucătorul, fiindcă Oțelul e coproprietar, deține 40 la sută din valoare, și noi nu am semnat pentru afacerea asta. În momentul în care vom avea confirmarea că transferul a fost înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal gratis, fără sumă de transfer, vom discuta cu avocații ca să vedem ce trebuie făcut. Eu nu sunt avocat, dar vom căuta să blocăm afacerea”.

MIRON, COTAT DE TRANSFERMARKT LA 800.000 €

Dacă Becali și Iftime l-au subevaluat pe Miron și l-au supraevaluat pe Oaidă în așa fel încât transferul primului să fie achitat fără ca Oțelul să capete 40 la sută din sumă, păcălit nu ar fi clubul din Galați, care nu mai funcționează, e în faliment. Păcăliți ar fi creditorii societății, persoanele și firmele care mai au bani de recuperat de la Oțelul.

Miron a crescut la Galați, acolo a și debutat în prima ligă. Formația de la Dunăre l-a cedat la Botoșani după numai un sezon. Pe transfermarkt, el valorează 800.000 de euro. Gigi și Valeriu Iftime au stabilit că nu costă nimic, transferul lui poate fi operat gratis.

IFTIME: „I-AM PROMIS BĂIATULUI CĂ-I DAU DRUMUL”

Valeriu Iftime a confecționat o explicație pentru transferul gratuit: „Miron și-a făcut datoria la Botoșani, i-am promis că dacă va exista vreo ofertă pentru el, nu-l voi împiedica să plece. E un băiat inteligent și un jucător foarte bun, capabil să evolueze în oricare echipă din România”. Miron a jucat 147 de meciuri pentru Botoșani doar în campionat și a marcat 7 goluri. El s-a impus ca titular din start, încă din 2015, de când a venit de la Oțelul. 

SURSA: GAZETA SPORTURILOR