Sportivul Alin Alexuc Ciurariu, care a cucerit, în luna februarie a acestui an, titlul de campion european la lupte greco-romane, a devenit, vineri, cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul Local.

Luptătorul în vârstă de 30 de ani a devenit cetăţean de onoare al Botoşaniului la iniţiativa consilierului local Andrei Amos, care este şi director adjunct al Clubului Sportiv Botoşani. Distincţia a fost acordată „pentru întreaga activitate” şi pentru că – potrivit iniţiatorului – sportivul a adus „glorie şi faimă” municipiului Botoşani.

Alin Alexuc Ciurariu este în prezent legitimat la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, după ce din 2000 până în 2020 a participat la competiţii din partea CS Botoşani. El a participat la Jocurilor Olimpice de la Londra (2012) şi Rio de Janeiro (2016). 

Prin aceeaşi hotărâre adoptată vineri de Consiliul Local al municipiului Botoşani, titlul de cetăţean de onoare a fost acordat şi antrenorului Ion Asaftei, maestru emerit al sportului, care l-a descoperit şi iniţiat pe Alin Alexuc Ciurariu. 

sursa:agerpres.ro