Florin Andone (26 de ani) a semnat cu Galatasaray, unde va evolua sub formă de împrumut timp de un an.

Turcii au plătit 700.000 de euro către clubul englez Brighton, iar atacantul român va avea un salariu de 2,5 milioane de euro anual, informează presa locală.

„Am auzit multe despre Istanbul, Turcia și Galatasaray înainte de a veni. Sunt foarte curios și fericit să fiu aici, nerăbdător să încep antrenamentele, să-mi cunosc coechipierii.

A fost un proces interesant de transfer. Știam că mă vrea Galata, încă din urmă cu 3-4 ani. Acum s-a terminat în două zile totul. Sunt mândru! E un pas foarte important în cariera mea. 

Fatih Terim (n.r. antrenorul) e o mare legendă, sunt încântat să lucrez cu el. Înainte de a veni, am vorbit cu fostul meu coleg, Emre Çolak, de la Deportivo. Mi-a spus lucruri frumoase despre fani și club. A fost un factor important în decizia mea. E foarte special să fiu aici”

Florin Andone

Englezii au acceptat să-l cedeze pe român după ce acesta a fost protagonistul unei faze horror la partida cu Man. City din 31 august, când a văzut cartonașul roșu pentru un fault criminal, ceea ce-i va atrage o pedeapsă considerabilă în Anglia. El va efectua etapele de suspendare în campionatul Turciei. 

DĂ PIEPT CU PSG ȘI REAL MADRID

Andone a rezistat doar un sezon și o lună în Premiere League, unde a ajuns în vara lui 2018, făcând pasul de la Deportivo La Coruna, care l-a vândut pentru 6 milioane de euro. Atacantul român îl va avea coleg în ofensivă pe columbianul Radamel Falcao, adus de Cim Bom de la AS Monaco tot în actualul mercato. 

Trupa pregătită de Fatih Terim va evolua în Champions League într-o grupă cu PSG, Real Madrid și Bruges.

sursa: gsp.ro