În ziua în care noul sezon din Liga 1 ia startul, eAD, firma care a cumpărat drepturile TV, a plătit prima tranșă de bani către Liga Profesionistă de Fotbal.

Într-un comunicat emis azi, eAD anunță că a virat în conturile LPF o primă parte din suma de 28 de milioane de euro pentru difuzarea acestui sezon din Liga 1. Banii urmează să ajungă la cluburi.

LPF a vândut drepturile TV pentru suma de 28 de milioane de euro pe sezon, fără TVA, iar pentru următorii 5 ani meciurile din Liga 1 vor fi transmise de TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Sport / Look Plus

 „EAD.ro, partenerul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) pentru drepturile mass-media a plătit prima tranșă pentru difuzarea sezonului 2019/2020. Contractul, în valoare de 28 de milioane de euro (fără TVA) per sezon, cuprinde drepturi TV și online, dar și alte drepturi comerciale. Contractul a fost semnat în luna aprilie 2019. În următoarele 5 sezoane, meciurile din Casa Liga 1 se vor vedea pe televiziunile DigiSport, LookPlus/LookSport și TelekomSport”
Comunicat eAD

„Noul contract de valorificare a drepturilor media pentru Casa Liga 1 a pornit cu dreptul. Suntem încrezatori că împreună cu partenerul media EAD.ro și cu televiziunile partenere vom continua cu succes proiectul nostru de promovare a fotbalului românesc, concretizat atât prin ridicarea nivelului calitativ al meciurilor din Casa Liga I, cât și prin creșterea interesului publicului față de această competiție” – Justin Ștefan, jurist LPF

„În următoarele sezoane, ne dorim să vedem mai mulți suporteri în fața televizoarelor, dar mai ales pe stadioane. Fotbalul este cel mai iubit sport din România și împreună cu LPF lucrăm deja ca acest lucru să se simtă în numărul suporterilor care asistă la meciurile din Casa Liga 1. Le mulțumim pe această cale partenerilor și le urăm succes celor 14 echipe în noul sezon competițional” 
Orlando Nicoară, director eAD