Mikel Arteta (37 de ani), antrenorul lui Arsenal, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Centrul de pregătire din nordul Londrei a fost astăzi închis, iar toți oamenii care au intrat în contact cu tehnicianul spaniol au intrat în carantină. 

Toate starurile lui Arsenal au efectuat teste și așteaptă în aceste momente rezultatele. Indiferent de ce vor dezvălui, clubul londonez anunță că fotbaliștii vor trece în izolare pentru două săptămâni.

Vinai Venkatesham, oficial al lui Arsenal, a comentat situația: „Sănătatea oamenilor este o prioritate. Gândul nostru e la Mikel. E extrem de dezamăgit, dar starea lui fizică e bună. Suntem într-un dialog continuu cu oameni capabili din domeniul medical. Așteptăm ca situația să fie rezolvată și să revină la antrenamente”. 

„Sunt extrem de dezamăgit, dar am făcut testul după ce am simțit o stare proastă. Aștept să revin alături de jucători”
– Mikel Arteta

Premier League va fi suspendat

Arsenal a anunțat că meciurile programate în luna martie vor fi anulate. Odată cu aceste veste este foarte probabilă și suspendarea întregului campionat. Astfel, competiția din Anglia se va alătura celorlalte două competiții europene de top, La Liga și Serie A. Anunțul întreruperii ar urma să fie făcut mâine, într-o ședință de urgență a conducerii fotbalului englez.

Premierul Boris Johnson a susținut în această seară o conferință de presă în care a anunțat o serie de măsuri mai dure, pe care nu voia să le pună imediat în aplicare: „Luăm în calcul să oprim toate evenimentele majore, cu atracție mare de oameni, inclusiv competițiile sportive. Discutăm modul în care vom aplica aceste măsuri”. 

Lucrurile s-au schimbat radical odată cu primul caz confirmat din Premier League. 

SURSA AICI