Parlamentul a decis să modifice legislaţia privind zilele libere plătite pe care părinţii le pot lua, pentru a sta cu copiii, în perioadele în care şcolile sunt închise. Votul urmează să fie dat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.
Astfel, în comisia de muncă din Camera Deputaţilor, s-a decis că părinţii îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.
Potrivit actului normativ, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. Potrivit unui amendament, „prin excepţie, în anul 2020, aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar”.

sursa:libertatea.ro