Primarul unei comune din Tulcea a fost arestat pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de lei de la denuntator. Acesta este reprezentantul unei societati comerciale care incheiase un contract de lucrari cu primaria si mai oferise 10.000 de lei primarului in decembrie 2019. Primarul s-a dus cu masca de protectie si manusi pentru a lua banii de la denuntator.

Ieri, 3 aprilie 2020, ofiterii de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au prins in flagrant o persoana, primar al unei comune din judet, in timp primea, cu titlu de mita, suma de 10.000 lei, de la un barbat, denuntator in cauza„, a transmis, sambata, Directia Generala Anticoruptie.

Sursa citata a precizat ca denuntatorul, administrator al unei societati comerciale, a primit spre executare un contract de lucrari de la o primarie din judetul Tulcea, in schimbul caruia ar trebuit sa ii remita primarului comunei suma de 20.000 lei, impartita in doua transe egale.

„Prima transa, in valoare de 10.000 lei a fost remisa in luna decembrie 2019 iar, ulterior, in luna martie 2020, acesta a formulat denunt la D.G.A. – Serviciul Judetean Tulcea, denunt inaintat de indata Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, fiind intocmit dosar de cercetare penala.

In cursul zilei de ieri, dupa actiunea de prindere in flagrant, ca urmare a audierii, procurorul de caz a dispus retinerea inculpatului iar, astazi, acesta a fost prezentat Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, masura aprobata de catre instanta„, a mai transmis Directia Generala Anticoruptie.

Potrivit presei, este vorba de primarul PSD al comunei Crisan, Ilie Munteanu.