Generalul Ionel Oprea, cel care a condus echipa militară care a coordonat până joi Spitalul Județean Suceava, a dat pentru care decesele au fost raportate cu întârziere de către unitatea medicală. El a spus, la Digi24, că persoana care înregistra persoanele moarte „s-a temut că se interpretează”.
Șase decese de la Spitalul din Suceava au fost raportate azi de către Grupul de Comunicare Strategică, deși au avut loc în perioada 4 -15 aprilie. Generalul Ionel Oprea spune ca le-a ordonat în scris sa facă raportările corect și, totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.
Generalul Ionel Oprea a subliniat că disciplina în serviciu nu face parte din educația profesională a tuturor de acolo. „Spuneau așa, cu seninătate, că au considerat că nu e cazul sau: da, le facem. Dar de ce nu le-ați făcut? Cine și ce interes are să ascundă niște decese? Nu am fost în stare să le înțeleg determinarea sau cauzalitatea”, a spus generalul Ionel Oprea la Digi 24. Fostul coordonator militar al spitalului din Suceava precizează că „nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit”.

sursa:libertatea.ro