Virusul COVID 19 sau coronavirus a starnit panica in intreaga lume si bineinteles ca si in Romania. Oamenii au luat cu asalt magazinele, supermarket-urile si farmaciile, dar nimeni nu s-a gandit la cei care trebuie sa aduca aceste bunuri in tara: soferii de camioane.

Soferii romani sunt in tranzit in toata Europa si stau cu orele la cozi pentru ca noi sa putem cumpara faina, ulei, zahar, masti de protectie si multe altele.

Dragii nostri, sa stiti ca nu v-am uitat. Ne rugam pentru voi si va multumim din suflet pentru toate sacrificiile pe care le faceti. Stim ca nu este deloc usor sa fii departe de familie, departe de copii, de sotie, de parinti. Va vedeti rar, iar acum sperati ca la Paste puteti fi din nou la masa impreuna.

Ne rugam la Dumnezeu sa va dea putere si rabdare! Sa luati cele mai bune decizii, dar sa nu uitati ca familia este cea mai importanta.

Ioana ne-a spus ca se afla in Italia si merge dinspre Bologna spre Verona. Autostrada este goala, iar din cand in cand mai apare cate un camion. Va dati seama ca este mult mai greu de condus un camion cand estei singur pe drum, in pustietate. Putere multa Ioana! Ai grija de tine si de toti ai tai.

Mircea este si el in camion! De la astazi de la ora 6 dimineata sta la coada la vama dintre Austria si Ungaria. Mai avea 7 km pana la vama, insa controalele sunt aspre si le trebuie multa rabdare. Mircea ne-a trimis si un video:

Ionel este in Belgia. Totul s-a desfasurat normal, insa a fost oprit in trafic si controlat. Nu pentru coronavirus, ci pentru acte si timpul de conducere.

Dany a plecat ieri din Belgia, iar cand am vorbit cu el intra in Italia, iar totul s-a desfasurat normal, ca si pana acum.

Maxim a facut 8 km in 8 ore, in localitatea Nickelsdorf, Austria, la vama cu Ungaria. Ii sfatuieste pe colegi sa aiba grija la program.

Slovenia a inchis granitele pentru camioane, iar Catalin se afla la vama dinstre Italia si Slovenia de vineri de la 9 dimineata. Cand va pleca de acolo nu stie. L-am intrebat cum sta cu mancarea? Mi-a spus ca pana luni este ok, dar ce va fi de luni incolo chiar nu stie.

Tuturor romanilor aflati in aceste momente in trafic in lumea aceasta, va multumim din nou! Dumnezeu sa va protejeze si sa ajuntei cu bine acasa! Noi cei din tara va suntem recunoscatori ne umpleti rafturile si ca va sacrificati pentru noi!

Cu respect,
Din Botosani, Ionut Tabultoc