Alice Mihaela Brânză, absolventă a Colegiului I.L. Caragiale din Ploiești, a promovat examenul de Bacalaureat cu medie foarte mare, însă a fost la un pas să rateze înscrierea la facultate pentru că a pierdut un manual! 

Conducerea liceului a refuzat să îi elibereze elevei diploma de Bacalaureat și foaia matricolă, până când aceasta nu va preda manualul de informatică. Alice Mihaela Brânză susţine că a discutat cu directorul liceului, pentru a-l convinge să-i elibereze actele de studii, dar a primit un refuz. 

Ea susţine că toate manualele pentru ultimul an de liceu le-a primit la finalul clasei a XI-a. Pentru că nu au încăput în rucsac, a lăsat în dulap, la şcoală trei dintre cărţi. Când a revenit la cursuri, în toamnă, nu a mai găsit manualele în dulap. A reuşit să facă rost de două dintre cele trei cărţi pierdute, dar nu şi de manualul de informatică. S-a oferit să achite contravaloarea manualului pierdut, însă directorul școlii nu a acceptat, scrie Adevărul. Soluția: o copie xerox a manualului De cealaltă parte, conducerea liceului a transmis că o soluție, dacă eleva nu găsește manualul, este să aducă o copie xerox a cărții școlare. 

„Se poate duce la orice elev de clasa a XI-a, să-l ceară cu împrumut o jumătate de oră şi să-l tragă la Xerox. Copilul acesta ştia că trebuie să predea manualele din 15 mai. Două luni sunt. Ea zice că dirigintele i-a spus că poate să dea banii pe manuale. Din 291 cât are seria de clasa a XII-a numai ea ştia că poate să dea banii. Nu este voie. Ministerul ne interzice să strângem bani de la copii. Nu putem să strângem acei bani, nu avem unde să-I băgăm, nu avem articol bugetar. În momentul în care termini treaba într-o şcoală trebuie să semnezi o fişă de lichidare”, a declarat Carmen Băjenaru, directorul Colegiului I.L.Caragiale din Ploieşti, pentru Adevărul. Eleva a reușit până la urmă să găsească soluția salvatoare, la un centru xerox din Ploiești, care avea în baza de date toate manualele de liceu. 

Citeşte întreaga ştire:O elevă cu media 9.86 la Bacalaureat, la un pas să rateze înscrierea la facultate din cauza unui manual pierdut!