Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a atras atenţia că dacă după 1 Mai oamenii nu respectă măsurile de izolare şi dacă va creşte numărul cazuri de coronavirus, atunci s-ar putea impune noi restricţii.
„Din 15 mai, începem să relaxăm măsurile gradual. Nu zice nimeni să nu se deschidă teatrele, restaurantele, dar trebuie cu anumite măsuri și nu acum. La acest moment, trebuie să respectăm regulile pentru două săptămâni. Dacă nu, vom fi nevoiți să impunem și alte măsuri. De 1 mai, staţi acasă”, a explicat Arafat.
S-ar putea impune şi alte restricţii, dacă ne trezim cu un număr exploziv de cazuri de COVID-19, cu terapiile intensive blocate şi cu bătrânii afectaţi. Raed Arafat: „Pentru unii, se pare că relaxarea deja a început. Şi a început fără absolut nicio limită, adică circulaţia este aproape la fel ca înainte.

„Vacanța nu va începe de 1 Mai. După 15 mai se vor anunța măsurile și vedem unde țintim. E prea devreme să vă spun ceva. Multe din lucrurile spuse sunt luate cu multă precauție”, a mai afirmat el.

sursa:libertatea.ro