Slovenia a proclamat sfarsitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul sau si si-a redeschis frontierele, chiar daca unele masuri preventive raman in vigoare.

„Astazi Slovenia are cea mai buna situatie clinica din Europa, ceea ce ne permite sa punem capat starii epidemice” declarate pe 12 martie in tara, a afirmat joi premierul sloven Janez Jansa, informeaza AFP.

Frontierele Sloveniei vor fi redeschise pentru toti cetatenii UE, in timp ce cetatenii altor state vor trebui sa stea in carantina.

Unele restrictii vor ramane in vigoare, cum ar fi interdictia de adunari publice, obligativitatea de a purta masca si respectarea regulilor de distantare sociala.

Mai devreme in cursul acestei saptamani, guvernul sloven a anuntat ridicarea celor mai multe restrictii incepand de saptamana viitoare, printre care redeschiderea centrelor comerciale si a hotelurilor cu mai putin de 30 de paturi.

Slovenia, tara cu 2 milioane de locuitori ce se invecineaza cu Italia, Croatia si Austria, a inregistrat in total 1.500 de contaminari si 103 de decese de COVID-19, cu putine noi contaminari in ultimele zile.

sursa:ziare.com