Spitalul Judetean de Urgenta Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava i-a testat pe medicii de la Spitalul Județean pentru COVID-19. Sunt voci care acuză din nou nerespectarea normelor.

Doctorii se plâng că au stat prea aproape unul de altul, în condițiile în care printre ei se aflau și cei infectați deja. Sunt răsfățați și total nepregătiți, susțin militarii care au preluat conducerea unității. Suceava rămâne sub carantină, cu aproape o mie de bolnavi și o treime din decesele cauzate de noul coronavirus.

Personalul medical de la spitalul din Suceava a primit noi instrucțiuni din partea echipei care conduce acum unitatea. În primul rând, militarii încearcă să impună circuite epidemiologice, pentru a limita riscul de contaminare. Secretarul de stat Ionel Oprea coordonează operațiunea. Spune că s-a lovit de refuzul unor medici de a purta echipament și, la fel de grav, că unele cadre pur și simplu nu înțeleg cu ce se confruntă.

Ionel Oprea, Secretar de Stat: ”Nu înțeleg niște precepte epidemiologice clare, îmi pare rău pentru dânșii. Au fost niște răsfățați. Așa se întâmplă în spitalele noastre când echipa managerială este nemedicală și îi lasă pe medici în lumea lor, administrația se ocupă de obiectivele lor.”

Medicul colonel Daniel Derioiu este noul manager al spitalului.

Daniel Dedrioiu, Manager Spital: “Am făcut instrucția personalului medical despre purtatrea echipamentului de protecție, degeaba avem echipamente bune dacă nu știm să le purtăm, suntem foarte vulnerabili la contaminare”.

Militarii au stabilit că, de acum, cine pătrunde în spital fără echipament de protecție se alege cu dosar penal.

Ionel Oprea Secretar de Stat: ”Trebuie să fim tranșanți și să nu facem excepții. O excepție înseamnă risc și ajungem iar de unde am pornit”.

Noaptea trecută, curtea spitalului a fost dezinfectată.

Medicii care au fost izolați, în carantină sau cei care și-au dat demisia au fost chemați la testare într-un cort instalat în curtea spitalului. De organizare s-a ocupat Direcția de Sănătate Publică. Mai mulți medici au reclamat faptul nu s-au respectat normele de protecție, că au fost zeci de oameni laolată, unii cu siguranță, infectați cu Covid 19.

Mircea Bordiniuc, Medic: ”Nu respectau niciun fel de coadă, nicun fel de organizare. Nu era nimeni care să verifice dacă se respectă distanța între persoane. Se intra și se ieșea prin aceeași intrare în cort”.

CITESTE MAI MULT PE STIRILEPROTV!