Peste 30.000 de romani au intrat in Romania in ultimele zile pe la Vama Nadlac, alti romani fiind pe drum spre tara, de teama coronavirusului. Presedintele Romania, Klaus Iohannis, a facut un apel la romanii din Diaspora sa nu vina acasa, ca sa nu puna in pericol vietile apropiatilor.

Imediat pe retelele sociale au aparut sute de mesaje din partea romanilor din tara care ii critica pe cei din Diaspora. Sergiu Moraru, un roman aflat in Germania ii roaga pe fratii sai din Romania sa nu-i bage pe toti in aceeasi oala pentru ca acasa se intorc doar cei iresponsabili, care nu au spirit civic si care nu au respect fata cei care de acasa.

”Dragi prieteni si dragi panicați…fac un apel la voi.. Un apel sincer… Renunțați în a mai posta toate prostiile cu diaspora care se întoarce acasă…. Acasă NU SE ÎNTOARCE DIASPORA. Se întorc doar cei IRESPONSABILI…..(categorii bine știute). Noi ĂȘTIA DIN DIASPORA avem contracte de muncă de RESPECTAT….avem simț civic și mult RESPECT pentru cei ce ne-au primit cu brațele deschise când guvernanții României ne-au dat cu flit. Noi ĂȘTIA DIN DIASPORA oricât de greu ne este…ne ridicăm în fiecare dimineață mergem muncim si cate 12-14 ore pe zi. Noi AȘTIA DIN DIASPORA strângem din dinți departe de cei dragi și incercam sa facem cinste patriei noastre ROMÂNIA. Noi ĂȘTIA DIN DIASPORA nu prea ne permitem să clacăm pentru cā obiectivul nostru principal este să facem CINSTE în tot ceea ce facem. Vă salut pe toți. Rog toți adevărații mei prieteni sa posteze mai departe acest mesaj scris de unul din ĂȘTIA DIN DIASPORA poate vom reuși să reducem acest fenomen care se cheamă RĂUTATE.. și nu sunt toți acasa să știți..unii dintre ăștia din diaspora lucrează chiar dacă sunt riscuri…Asa ca va rog nu ne bagati pe toti in aceeasi oala!!”, ese mesajul publicat pe facebook de Sergiu, care are peste 25.000 de distribuiri.