Noul tip de coronavirus se răspândește cu repeziciune în toate colțurile lumii, însă epicentrul epidemiei a ajuns, în această seară, Europa, unde sunt zeci de mii de persoane infectate și mii de morți. Acest COVID-19 ar putea fi stopat, însă, ținând cont de câteva sfaturi oferite de medicul Ion Alexie, specialist în boli infecțioase în Las Vegas, cunoscut și drept medicul lui Michael Jackson.

Într-un clip postat pe canalul de Youtube, medicul Ion Alexie a explicat de ce se răspândește atât de rapid cronavirusul, dar și cum poate fi ucis cu ușurință.

”Virusul trăiește 2-3 zile pe mese, pe scaune, pe suprafețele unde cineva tușește, strănută și poate să fie contractat de oamenii care ating acele suprafețe, iar apoi duc mâinile la nas, la gură și se infectează. Oamenii de știință nu sunt siguri că acea cantitate care rămâne în aer este infectivă sau nu. Părerea mea este că sunt foarte multe virusuri în aer, astfel că omul se poate îmbolnăvi rapid”, spune Ion Alexie.

Sunt niște confuzii în ceea ce privește dezinfectanții în România. Produsele care conțin alcool în compoziție de 70-80 la sută omoară virusurile. Cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, cel pe care îl folosiți pentru înălbirea rufelor. Un alt dezinfectant bun este apa oxigenată. Poate distruge virusul.

La început, acesta fiind un coronavirus, o combinație între SARS și MeRS a făcut un singură epidemie, COVID-„9 se multiplică în faringe, motiv pentru care persoanele care tușesc sau vorbesc îl elimină rapid, infectând alte persoane. Aceasta este cauza pentru care a scăpat de sub control. Toți oamenii de știință au crezut că dacă e un coronavirus se va comporta la fel ca SARS, nu-și dădeau seama că acesta. Este bine ca oamenii să-și clătească gura cu apă și să o înghită, întrucât are mult suc gastric, care omoară virusul. ”, spune acesta în clipul făcut public.

În 2009, omenirea era şocată de o veste incredibilă. Michael Jackson murise în locuinţa sa din Los Angeles. Viaţa marelui megastar a depins, la propriu, la un moment dat, şi de doi români. Ambii medici, colegi de facultate la Craiova şi deveniţi celebri în America.

Unul l-a tratat pe Michael Jackson timp de un an, cât starul a locuit în Las Vegas. Ion Alexie este medic specialist de boli interne şi boli infecţioase și s-a născut la Craiova. Din 1996, s-a stabilit în Statele Unite, acolo unde și-a urmat cariera de medic.

„Eu, împreună cu un alt doctor, veneam la toate urgenţele de la hotelul acesta. El nu a avut nevoie de ajutorul meu ca medic, ci m-a chemat pentru un control de rutină şi pentru că îşi dorea să aibă mereu un doctor lângă el, care să supravegheze şi starea de sănătate a copiilor lui. Aşa ne-am cunoscut şi atunci el mi-a propus să-i fiu doctor personal. Am avut o prietenie frumoasă şi am bătut palma pentru turneul pe care şi-l programase pentru 2005, care a fost însă anulat din cauza procesului în care a fost implicat Michael”, declara, în 2009, Ion Alexie, pentru Libertatea.