Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi încearcă să găsească tratamentul potrivit pentru un bolnav infectat cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) şi coronavirus.

Dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, unitate medicală regională în care se prelucrează probele prelevate de la suspecţii cu coronavirus, a declarat că acesta este primul astfel de caz cu care se confruntă de la izbucnirea pandemiei.

„Este vorba de o coinfecţie fără probleme deosebite. Are o stare generală bună şi nu pune probleme deosebite. El va continua tratamentul pentru HIV şi, bineînţeles, îi vom da şi terapia antimalarică pentru coronavirus. Nu pune probleme deosebite până în momentul de faţă.

Nu sunt medicul lui curant, dar în momentul de faţă pentru cei infectaţi cu coronavirus folosim un tratament bazat pe antiviral din anti HIV şi antimalaric”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ, citată de Agerpres.