18.000 de candele au fost aprinse în cimitirele din Râmnicu Vâlcea, din ordinul primarului. Poliția anchetează acest caz, informează Mediafax.

Cimitirele din Râmnicu Vâlcea au fost deosebit de luminate în noaptea de Înviere, deşi, potrivit ordonanţelor militare impuse pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, accesul în țintirimuri este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare, iar numărul participanţilor este de maximum opt persoane. Primarul oraşului, Mircia Gutău, a cumpărat, din banii lui, lumânările, iar acestea au fost aprinse de angajaţii cimitirelor.

“Am făcut noi un efort pentru ei şi am pus noi lumină pentru ei”, a spus un angajat al cimitirului. Edilul oraşului Râmnicu Vâlcea spune că a vrut să-i ajute pe oameni să respecte o tradiţie veche de sute de ani. “Cred că e şi un semn de respect pentru înaintaşii noştri pentru că, dacă nu ne respectăm înaintaşii, nu avem nici un viitor”, a explicat Mircia Gutău.

Poliţia verifică acum dacă gestul primarului a încălcat legea. “Poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate, urmând să fie luate măsurile legale care se impun. Din informaţiile pe care le avem la momentul de faţă, se pare că lumânările ar fi fost aprinse de personalul administrativ din cadrul cimitirelor, persoane care se aflau la locul de muncă”, explică purtătorul de cuvânt IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea. Localnicii nu au voie în cimitire, iar forţele de ordine supraveghează şi cele 11 cimitire din oraş.