Cei 15 medici si asistenți români, care timp de două săptămâni i-au ajutat pe colegii de la un spital din Lombardia la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus și-au încheiat misiunea și se întorc în țară. 

În avionul cu care vor călători, vor fi urcate și materialele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava, epicentrul epidemiei de COVID-19 din România.

Aeronava cu cadrele medicale și echipamentele va decola de pe aeroportul din Milano.

Se vor întoarce în țară cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene.

Medicii și asistenții au participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.

În 23 aprilie, Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de Covid-19 internaţi la spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România, informa Vatican News.

Conform Vaticanului, materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei. În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

5 COMENTARII

  1. Hai sa fim seriosi,sunt medici care ajută Italia nu numai pt 15 zile ce zilnic de mai mulți ani. Si oricum au fost plătiți bine pt a face asta,nu gratis.

  2. spitalele private uneori si cele de sta cand nu mai au personal fac o super oferta prin cooperative de plasare de munca,la gri oferta,si baietii listati la diverse cooperative sunt solicitati pt un interval scurt,astfel se fenteaza un pic taxele,legal cumva,acolo….sau ei sunt angajati in tara la clinici private finantate de acele spitale ,un fel de sucursala a spit din itali si atunci se numeste detasare !!! lasati gargara cu ajutorul dat italie !!! contracte intre dou onguri smurd patronat de hotul arahat si un alt oong ital ce magaresc fonduri !!!

  3. Si unde este distanta si noile reguli impuse de guvern? Unii dintre participantii in poza nici nu poarta masca, fiind bligatoriu si nerespectarea regulilor se sanctioneaza cu amenzii mai mari decat venitul net.
    Well done!! 👏👏👏

Comments are closed.