Vazand toata nebunia creata de coronavirus, vazand mesajele oficialitatilor, dar si mesajele romanilor, am vrut sa stau de vorba cu un botosanean care se afla in zona rosie din Italia. Mesajul lui este clar: STATI IN CASA!

Nicu imi este prieten din copilarie. Lucreaza in Italia de multi ani si s-a stabilit impreuna cu sotia si copilul in Milano.

”Iti spun sincer ca am aproape o luna de cand stau in casa. Ma plictisesc teribil. Mai ies cu fata in curte, dar in rest nu. La munca nu mergem, totul este inchis. Lucreaza doar supermarket-urile. La inceput era si la noi panica in magazine. Erau rafturi goale, insa acum s-au mai linistit si s-au aprovizionat market-urile. Trebuie sa intelegem ca nu este de joaca si totul se face pentru binele nostru. M-am intalnit cu un chinez, care avea masca si manusi si nu m-a lasat sa ma apropii la 1 m de el. Italienii nu prea tin cont de masurile de protectie, iar autoritatile au reactionat tarziu.”, mi-a spus prietenul meu.

Zeci de mii de romani se intorc in tara, iar la vama Nadlac coada se intinde pe kilometri intregi. Nicu crede ca este o prostie sa te intorci in Romania.

”Daca toata lumea iti spune sa stai in carantina, sa stai in casa, apoi stai in casa. Te duci in tara ca sa imbolnavesti si pe altii? Sincer ma strange putin in spate si nu stim ce va fi, dar ne conformam. Stiu ca in zona in care a fost primul caz s-a izolat localitatea si nu s-a mai inregistrat niciun caz. Deci izolarea opreste virusul. Cum sa minti ca nu ai fost in Italia? Esti inconstient.” a mai spus acesta.

Autoritatile italiene au anuntat peste 900 de morti din cauza coronavirusului, insa nimeni nu spune si ce varsta au victimele.

”Cea mai tanara persoana care a decedat avea 56 de ani. Deci batranii sunt mai vulnerabili. Sunt aproape 1.000 de morti in Italia. S-au comandat aparate respiratorii pentru bolnavi, dar si masti. Eu cred ca daca se inchideau granitele atunci cand a aparut virusul in China nu se mai ajungea aici”, a incheiat Nicu.

Asadar, haideti sa ascultam de indicatiile autoritatilor si sa nu luam totul in bataie de joc si cel mai important este sa prevenim si sa fim responsabili!

VEZI AICI RECOMANDARILE DSU – https://24botosani.ro/national/anunt-de-ultima-ora-al-dsu-va-rugam-sa-ne-sprijiniti-prin-distribuirea-acestor-recomandari.html