Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit vizita oficială a ambasadorului Regatului Țărilor de Jos la București, Excelența sa Roelof Sander van Ees, in cursul zilei de astazi, 15 mai 2020.

Domnul ambasador a fost întâmpinat de secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, primul adjunct al inspectorului general al IGSU, colonel Cristian Radu și adjunct al inspectorului general al IGSU, colonel Cezar-Mihai Damian.

Discuțiile purtate au vizat problematica gestionării virusului SARS-CoV-2 în România, eforturile depuse de personalul medical și de echipajele operative implicate în combaterea virusului, dificultățile întâmpinate în această perioadă, si oportunitati pentru schimburi de experiență între state privind modul de gestionare a efectelor cauzate de pandemie.

Domnul ambasador al Regatului Țărilor de Jos la București a dorit, de asemenea, să exprime aprecierea Ambasadei față de toți cei aflați ȋn linia ȋntâi în lupta ȋmpotriva virusului SARS-CoV-2.

În semn de respect față de societatea civilă și salvatorii din prima linie, in perioada 11-15 mai, buchete de flori au fost oferite cu sprijinul voluntarilor Fundației pentru SMURD personalului medical din principalele spitale din București, reprezentanților diverselor agenții din cadrul Dispeceratului Integrat pentru Situații de Urgență București (112, Pompieri, Ambulanță, SMURD, Poliție, Jandarmerie), dar și salvatorilor SABIF, de la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov unde a fost prezent și dl Arthur den Hartog, Adjunct Șef de misiune, Șef Secția Afaceri Politice a Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, alături de voluntarii Fundației pentru SMURD.

Aceste acțiuni fac parte din campania inițiată de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, #FloriPentruEroi, ȋn cadrul căreia au mai primit flori și 30 de ONG-uri, fundatii, si asociatii, cat si toti cei din linia intai, pe durata carantinei epidemiei, din București și alte orașe din țară.

sursa:Facebook- Departamentul pentru Situatii de Urgenta