Desi autoritatile romane au facut de nenumarate ori apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale, ori din mass-media credibila, cunoscuta publicului larg, romanii inca mai cred toate mesajele care le primesc pe Facebook sau pe Whatsapp.

In aceasta seara, sute de botosaneni au distribuit pe retelele sociale urmatorul mesaj: ” Sa va închideți geamurile, se stropeste afara cu ceva de sus, la ora 23. S-a trimis un comunicat. Mai anunta pe cine poti.”

Este un FAKE NEWS! Daca era comunicat ar fi trebuit sa apara in toate presa locala si nationala, dar si pe paginile oficiale ale autoritatilor.

Acelasi mesaj s-a distribuit ieri si in Bucuresti, iar MApN a venit cu o replica:

”Vă semnalăm o informație falsă, distribuită pe rețeaua WhatsApp: Un avertisment cu privire la o așa-zisă misiune a Forțelor Aeriene Române, prin care elicoptere militare ar urma să pulverizeze deasupra Municipiului București substanțe dezinfectante. Autorul acestei dezinformări cere populației să nu deschidă ușile și ferestrele pe timpul acestei nopți.

Această informație este în totalitate falsă, Forțele Aeriene nu au primit o asemenea misiune. Elicopterele din dotarea Armatei României nu dispun, la acest moment, de capabilități tehnice care să permită dispersarea/pulverizarea de substanțe lichide în aer.

Reiterăm rugămintea de a vă informa doar din surse oficiale.”