Cadrele medicale luptă cu lipsa de sinceritate a pacienţilor, cu tupeul şi nesimţirea acestora, dar mai ales cu inconştienţa. O astfel de situaţie deosebit de gravă a avut loc ieri dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” unde sunt internaţi pacienţii cu suspiciune de Covid-19, scenele reflectând exact inconştienţa unor pacienţi, scrie Monitorul de Botosani.

Un bărbat de 46 de ani, din municipiul Botoşani, venit de patru zile de peste hotare, care este suspect de îmbolnăvire cu coronavirus, a încercat să fugă din spital. Botoşăneanul a început să facă scandal, a ameninţat cadrele medicale, după care a vrut să părăsească unitatea medicală, pe motiv că refuză să primească tratament. Mai mult, acesta le cerea cadrelor medicale o cafea şi o ţigară, ameninţând că le scuipă, astfel existând riscul de a le infecta şi pe ele, în caz că era pozitiv la noul coronavirus.

Depăşite de situaţie şi temându-se din cauza ameninţărilor primite, cadrele medicale au cerut sprijinul autorităţilor, iar la faţa locului au ajuns atât echipaje de jandarmi, cât şi de poliţie, având loc o adevărată degringoladă. Nemaiştiind ce să facă în legătură cu pacientul s-a pus în discuţie şi transferul la Psihiatrie, însă cum acolo nu este asigurată o zonă specială pentru astfel de cazuri, astfel că medicii psihiatri au decis sedarea lui la faţa locului, la Secţia de Infecţioase.

Citeste aici cum un alt botosanean intors din strainatate, in loc sa stea in izolare batea in usile vecinilor – https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/03/19/pandemie-agravata-de-inconstienti-video/