A worker works on a production line for prototype face masks at Mask Factory, following the outbreak of the new coronavirus, in Hong Kong, China February 19, 2020. Picture taken February 19, 2020. REUTERS/Tyrone Siu

Cel mai mare producător de costume de bărbaţi din Botoşani, Formens, va confecţiona 10.000 de măşti textile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, în condiţiile epidemiei de coronavirus, a anunţat, luni, managerul unităţii medicale, Livia Mihalachi.

Potrivit acesteia, sponsorizarea vine în condiţiile unei crize de măşti de protecţie respiratorii pe piaţa din România.

Managerul Spitalului Judeţean din Botoşani a precizat, de asemenea, că instituţia pe care o conduce a achiziţionat, contra-cost, alte 20.000 de măşti de protecţie de la un furnizor din ţară.

“Sunt probleme cu achiziţia de măşti, dar nu este o problemă locală, este la nivel naţional. Noi am găsit soluţii ca şi alte spitale. Am achiziţionat măşti textile, din tifon. Am reuşit să găsim la o firmă 20.000 de măşti de unică folosinţă cu preţul mai mare decât de obicei. Sperăm să le avem cât de repede posibil”, a afirmat Mihalachi, potrivit Agerpress.