După două luni de așteptare, în care mulți români s-au chinuit să-și facă o schimbare de look acasă, salvarea a venit pe 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență.

Astfel, saloanele de înfrumusețare au fost redeschise, iar clienții au venit încă de la primele ore ale dimineții. Cu reguli sanitare stricte și proceduri clare pentru a evita aglomerația, patronii speră să își recupereze o parte din pierderile ultimelor săptămâni.

Redeschiderea saloanelor de înfrumusețare vine la pachet cu un set de reguli atât pentru angajați, cât și pentru clienți. De exemplu, frizerii trebuie să poarte obligatoriu măști și mănuși. Măștile sunt schimbate la cel mult 4 ore, iar mănușile sunt dezinfectate după fiecare client.
După fiecare client scaunul, scafa, foarfecele și alte instrumente folosite trebuie dezinfectate, iar timpul de primire al următorului client să fie de minimum 15 minute, pentru ca biocidele să-și facă efectul. Mai mult, salonul trebuie aerist la fiecare două ore.

În salon nu intră mai mult de trei clienți, iar toți cei care vin au programare.

Saloanele de înfrumusețare au reguli stricte și pentru clienți. Aceștia trebuie să poarte mască de protecție, iar dacă nu au, vor primi din partea salonului. Mai mult, trebuie să se spele pe cap înainte de tunsoare și să se dezinfecteze pe mâini.

sursa:libertatea.ro