Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, vineri, în cadrul unei videoconferinţe, că de pe data de 13 iunie se vor relua competițiile fotbalistice din România.

Este vorba despre meciurile din Liga 1, precum și cele din play-off-ul Ligii a 2-a care se vor disputa, ”în primă instanță”, fără spectatori. „Prin reluarea fotbalului aducem vieţii noastre un anumit nivel de normalitate. Fotbalul presupune o energie pozitivă. În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai”, a spus Răzvan Burleanu. Acesta a adăugat: ”Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cluburile din Liga I şi o parte din cluburile din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, în faza reluării antrenamentelor în care suntem astăzi, aşteptând permisiunea, de exemplu, ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective, cu toţi jucătorii, apoi meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, bineînţeles menţionez, fără spectatori, în primă fază”.


În prima etapă de după pandemia de coronavirus se va disputa și debry-ul campionatului, CFR Cluj – FCSB. În acest moment, CFR Cluj e lider cu 30 de puncte, urmată de FCSB, cu 26 de puncte și de Universitatea Craiova, tot cu 26 de puncte. Liga 1 a fost suspendată pe 10 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

sursa:libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here