Patru gospodării din oraşul Săveni au fost inundate, marţi după-amiază, în urma ploilor abundente înregistrate în judeţul Botoşani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, pentru evacuarea apei din cele patru gospodării au intervenit atât pompierii militari, cât şi voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Săveni.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din intersecţia străzilor Împărat Traian şi Octav Onicescu din municipiul Botoşani, dar şi de pe strada Pacea, unde mai multe autoturisme nu au mai putut înainta din cauza apei care s-a acumulat pe partea carosabilă.

Conform datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cele mari cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat la Săveni – 48 l/mp, Negreni – 30 l/mp, Horodiştea – 30l/mp, Cătămărăşti – 28 l/mp, Rădăuţi-Prut – 26 l/mp, Botoşani – 25 l/mp şi Curteşti – 17,5 l/mp.

Judeţul Botoşani este sub avertizare de cod portocaliu de ploi până la ora 23,00 şi cod galben de ploi până pe data de 18 iunie, la ora 10,00.

Totodată, hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii pe râul Başeu şi râul Jijia valabil până la ora 24,00, dar şi un cod galben de inundaţii pe râurile Sitna, Jijia, Prut amonte acumulare Stânca – Costeşti până miercuri.

sursa:agerpres.ro