Ministrul sănătății a criticat dur nerespectarea măsurilor sanitare, în ziua în care România a depășit pentru prima oară pragul de 1.000 de cazuri pe zi, relatează G4Media.

Într-o declarație făcută la Târgu Mureș, unde a mers în vizită, Nelu Tătaru a atacat indirect PSD, făcând referire la o postare recentă a social-democraților, care au scris că “românii devin ciumații Europei”.

Ministrul sănătății a precizat că în acest moment nu se impune revenirea la starea de urgență. Acesta a avertizat că starea de alertă va fi menținută cât timp e necesar:

“M-aș gândi cum facem ca toți dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă. Poate la un moment dat vom ajunge la supraaglomerarea ATI, dar și agenții economici și populația care au beneficiat de măsurile de relaxare ar trebui să respecte regulile”.

România a înregistrat astăzi un nou record negativ. Au fost confirmate 1.030 de cazuri de COVID-19, însă în același timp au fost efectuate cele mai multe teste de la începutul crizei, respectiv aproape 25.000.

sursa:libertatea.ro