O delegaţie de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” din Botoşani a solicitat, vineri, preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, să nu dispună înlocuirea actualei echipe de management a SJU.

Medicii se opun revenirii pe funcţie a fostului manager Livia Mihalachi, care a fost suspendat de două ori, prin ordine ale ministrului Sănătăţii, atât pe perioada stării de urgenţă, cât şi pe perioada stării de alertă.

„Mesajul pe care noi am vrut să îl transmitem este mesajul întregului spital, al tuturor cadrelor medicale, legat de tot ceea ce s-a întâmplat de la începutul stării de urgenţă şi până în momentul de faţă, pentru că am considerat că n-ar fi rău ca şi noi, cei implicaţi în toată perioada aceasta, în toată activitatea din Spitalul Judeţean”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie.

Preşedintele CJ susţine că, pe perioada stării de alertă, nu va înlocui actualul manager al SJU, însă susţine că după expirarea acestei stări de alertă ar putea să se producă schimbarea.

„Noi suntem în situaţie de alertă şi lucrurile rămân cum sunt la ora actuală. Conform Ordonanţei 70, rămâne actualul manager şi apoi vom vedea ce vom face. Noi trebuie să respectăm regulile şi legislaţia în vigoare. După starea de alertă, dacă nu apare altceva, doamna Mihalachi trebuie să revină pe post”, a afirmat Macaleţi.

sursa:agerpres.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here