Inundațiile continuă să facă pagube în România, iar premierul Ludovic Orban susține că riscul cel mai mare, în perioada imediat următoare, este pe râul Prut, pe unde va intra în ţară o viitură din Ucraina, relatează Agepres.
”Riscul cel mai mare îl avem pe Prut, unde urmează să intre în ţară viitura care vine dinspre Ucraina, unde există o mobilizare foarte mare din partea echipelor de la IGSU şi a celorlalte forţe implicate de la MAI, echipele de la Apele Române, care au luat un set de măsuri pentru a preveni eventuale riscuri”, spune Orban.

”Până în prezent, au fost 252 de persoane evacuate sau salvate din calea viiturilor. Trebuie să spun că, exceptând riscul care există pe Prut, există riscuri şi în alte zone, dar sunt foarte greu de anticipat locurile unde se pot produce. Tendinţa va fi, în nordul Moldovei, începând de mâine, să se reducă instabilitatea atmosferică şi riscul de precipitaţii cu căderi foarte abundente de apă”, a explicat premierul. Premierul a anunţat că Guvernul are prevăzută în fondul de rezervă suma de 1,4 miliarde lei, pentru cei afectați de inundații.

sursa:libertatea.ro