​​Cetățenii care vin din România și Bulgaria în Italia vor intra în carantină pentru 14 zile, a anunțat ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, potrivit Agerpres. MAE român a anunțat că măsura se aplică inițial până la data de 31 iulie, când va avea loc o reevaluare.

”Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.


Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

Măsura a fost vehiculată în presa din Italia de la mijlocul lunii iulie. Ministerul Sănătății din Italia anunţa că monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia, unde numărul cazurilor COVID a crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

România înregistrează o creştere majoră a numărului de cazuri de COVID-19, fiind a treia zi în care numărul îmbolnăvirilor a trecut de pragul de 1.000 de noi cazuri. Italia, una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de COVID-19, a raportat, joi, 306 noi cazuri de COVID-19, faţă de 282 miercuri, din care 10 decese.


Ce alte țări au impus restricții românilor

Italia nu este singura ţară europeană care a impus restricţii românilor. Ungaria a solicitat românilor plasarea în izolare, la intrarea pe teritoriul maghiar, sau efectuarea a două teste negative, la interval de 48 de ore.

În total, mai bine de jumătate dintre țările UE au impus însă restricții românilor sau cetățenilor care vin din țara noastră, potrivit informațiilor transmise de Ministerului Afacerilor Externe.

Restricțiile variază de la interzicerea totală a accesului la autoizolarea timp de 14 zile sau prezentarea unui test negativ pentru COVID-19.

sursa:liberatatea.ro