După două luni în care nu au mai lucrat cu publicul, cele mai multe instituții și-au reluat, de azi, activitatea normală. Inevitabil, s-a făcut aglomerație, pentru că mulți oameni au venit să își rezolve diverse probleme în prima zi lucrătoare din starea de alertă. La Casele de Pensii, precum și la ghișeele de taxe și impozite s-au format cozi încă de la prima oră. 

În jur de 100 de persoane s-au adunat la Casa de Pensii București. Instituția nu a avut program cu publicul până acum, așa că oamenii au venit să depună acte de pensionare, cereri de recalculare, acte pentru revizuirea actelor pentru persoane invalide sau doar să pună întrebări.

În incintă se intră pe rând, iar oamenilor li se ia temperatura.

O situație similară a fost și la Iași.

Oamenii spun că nu știu să trimită acte online, unii afirmând că nu au internet sau telefon.

În plus, au subliniat că nu ar ști cum să trimită aceste acte online și că le este mai ușor să vină personal chiar dacă își asumă niște riscuri.

Instituia recomandă ca întrebările să se adreseze telefonic.  

Au fost cozi și aglomerație și la ghișeele de taxe și impozite

În București, zeci de oameni așteaptă la rând de ore bune, iar mulți dintre aceștia și-au pierdut răbdarea. Ei sunt nemulțumiți că nu au putut să își facă programare online.

Aglomeraţie nu a fost şi în interior, deoarece în clădire nu a intrat decât un număr limitat de persoane. În plus, autorităţile au cerut ajutorul poliţiştilor locali şi au instituit reguli precise privind accesul în clădire.

sursa:digi24.ro