O decizie semnata de managerul Spitalului Judetean ”Mavromati”, Livia Mihalache, a pus pe jar din nou cadrele medicale si gravidele de la Maternitatea Botosani.

Astfel, in urma Deciziei nr 419, din 10.04.2020, Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, decide:

”Art.1. Pe perioada starii de urgenta, incepand cu 10.04.2020, dna. Alexandroaie Ioana se numeste coordonator al sectiei exterioare Obstretica-Ginecologie.

Art.2. In calitate de coordonator, dna. dr. Alexandroaie Ioana raspunde de implementarea dispozitiilor OMS nr.555/2020 la nivelul sectiei exterioare Obstretica Ginecologie transformata in ”maternitate Covid-19 pozitiv sau suspectia”, conform structurii aprobate de DSP Botosani.

Art.3. In calitate de coordonator, dna. dr. Alexadroaie Ioana va stabili masuri privind:

-externarea/transferul tuturor pacientilor internati NON-COVID catre Spitalul Municipal Dorohoi sau alte spitale de grad superior din alt judet, in functie de patologie, Sectiile (OG I, OG II,Neonatologie) raman in expectativa pentru primirea pacientilor suspecti COVID-19 si a pacientilor confirmati COVID-19

-circuitele pacientilor suspecti COVID-19 de la prezentarea la Maternitate pana la internarea intr-o sectie

– circuitele pacientilor confirmati COVID-19 de la prezentarea la Maternitate pana la internarea intr-o sectie”.

Cadrele medicale de la Maternitate se tem acum pentru peciente si bebelusi, mai ales ca la Spitalul Municipal Dorohoi ar fi deja cazuri cu pacienti COVID-19.

In ultimele trei saptamani a fost o intreaga harababura cu privire la transformarea Maternitatii Botosani in Spital Covid-19, fiind si doua proteste ale cadrelor medicale.