Compania are zero salariați. Constantin Lușneac este juristul DSP și, în același timp, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean “Mavromati” din Botoșani, scriu jurnalistii de la LIBERTATEA.

Înainte de Paști, botoșănenii care stau la bloc au fost întâmpinați de afișe prin care erau anunțați că două companii vor face dezinfecție în scările lor. Prima dintre firme, Umar SRL, le-a sărit în ochi oamenilor.

Și asta pentru că “știm că în spatele ei se află Constantin Lușneac, nimeni altul decât consilierul juridic al DSP Botoșani și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Mavromati, principalul din județ”, spun sursele Libertatea.

Abonată la contracte cu statul

La o simplă verificare pe termene.ro, reiese că Umar SRL a fost chiar fondată de Constantin Lușneac pe 24 octombrie 2002. Acesta a ieșit din firmă în 2009, lăsând-o, în acte, pe mâna Nicoletei-Violeta Lușneac.

Deși Lușneac nu își mai trece de ani buni numele soției în declarația de avere, o declarație aflată pe site-ul ANI din 2008 confirmă că Nicoleta-Violeta Lușneac este chiar soția sa.  Mai mult, chiar dacă oricum în declarațiile de avere nu scrie numele soției, Lușneac nici măcar nu scrie de unde își câștigă venitul nici el, nici soția. Lușneac e omul fără de care nu mișcă nimic la nivel de DSP în Botoșani.

„Din punctul meu de vedere, eu nu mai am treabă cu firma aia de ani de zile. DE ani de zile nu mai am treabă. Ce treabă am eu? Nici soţia. Nu ea este administratorul. Noi avem alţi oameni care se ocupă de firmă. Noi de ani de zile nu ne mai ocupăm de firma aia. Numele ei doar apare acolo, dar în rest se poate demonstra prin toate documentele că noi nu avem nicio treabă cu firma. Soţia apare în acte, dar noi nu suntem. Este un alt administrator. Eu nici nu ştiu prea multe lucruri, că nu mai am treabă la firmă”, a spus Constantin Luşneac, pentru Monitorul de Botosani.

Compania din Cândești, localitatea natală a juristului, are, conform aceluiași site termene.ro, care folosește date din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și Registrul Comerțului, 46 de vânzări directe către stat.

Majoritatea sunt cu spitale, instituții medicale și școli din județul Botoșani. Instituțiile medicale sunt:

-Spitalul Municipal Dorohoi
-Unitatea de Asistență  Medico-Socială Mihăileni
-Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga
-Unitatea de Asistență Medico-Socială Dr. Elena Popovici din Flămânzi