Adriana Pistol, directoarea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a declarat, la Digi 24, că nu există nicio raportare greșită a cazurilor de COVID-19 la Suceava, așa cum a declarat zilele trecute Manuela Trifan, fosta șefă DSP Suceava demisă azi. Aceasta a mai spus și că nu se va face nicio renumărare a cazurilor din județ.

Într-un interviu pentru Monitorul de Suceava, Manuela Trifan a spus că numărul mare cazuri din județul Suceava se explică pentru că, la începutul pandemiei, probabil, testele de control efectuate pe pacienții deja infectați au fost raportate ca persoane pozitive.


Într-o intervenție telefonică la Digi 24, marți seară, Adriana Pistol a explicat că „există o platformă națională făcută de STS care nu permite să se bage o persoană de mai multe ori”. Directoarea INSP a spus că baza de date dezvoltată de STS „conține nume, prenume și CNP pentru toate cele 3.500 de cazuri din Suceava”.

„Cifra pe care această platformă o arată este reală. Întâi datele au fost trecute într-un Excel, apoi au fost mutate pe platformă și atunci au fost corectate și erorile. Această bază de date a STS ne-a ajutat să corectăm erorile la nivel național, nu numai la Suceava”, a explicat Pistol.

Adriana Pistol nu a comentat decizia de demitere a Manuelei Trifan din fruntea DSP Suceava.

sursa:libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here