Se pare ca in sfarsit viitoarele mamici au primit o vesti buna, finala, cu privire la transformarea Maternitatii Botosani in spital pentru tratarea pacientilor cu coronavirus.

Ordinul 555 a Ministerului Sănătății, publicat pe data de 3 aprilie, arată că acest spital va funcționa la la Spitalul Județean ”Mavromati” de pe strada Marchian si nu la Maternitate.

Inițial, s-a anunțat că spitalul COVID va funcționa la Maternitatea Botoșani, pentru ca ulterior să se revină asupra deciziei și să se anunțe că acest spital să fie la Dorohoi, pentru ca mai apoi sa apara in Monitorul Oficial ca de fapt tot Maternitatea va primi pacientii infectati.

Vineri, cadrele medicale de la Maternitate au fost anunțate că trebuie să se mute la Dorohoi, pentru că spitalul COVID va funcționa, din nou, la Maternitate, însă, în timpul protestului, a apărut și Ordinul Ministerului Sănătății care anunță că Spitalul Județean va fi spital COVID.

Pana la urma, atat gravidele infectate cu coronavirus, cat si cele suspecta sau neinfectate, vor naste la Maternitatea Botosani, insa avand circuite separate, pentru a nu imbolnavi restul pacientelor.

Sa speram ca decizia ramane finala si nu vor aparea alte modificari!