Botosaneanca Simona Mazare, una dintre Fetele din Botosani, a lansat ieri un colaj cu mai multe melodii din folclorul romanesc, inregistrat intr-un studio din Iasi alaturi de Sandu Bantaș, la pian.

”Vă prezint cu bucurie primul meu colaj de cântece înregistrat și, totodată, un proiect de suflet! L-am denumit simplu, “Cântece pentru sufletul meu”. De ce? Pentru că într-adevăr sunt pe placul sufletului meu. Dar, dincolo de asta … îmi doresc a acest material să devină “al vostru”, al tuturor celor care rezonează cu el! Îmi doresc să știu că atunci când îl veți asculta, vă veți gândi la faptul că a fost creat pentru voi și să spuneți că “Ascult cântece pentru sufletul meu” ( sau “ O ascult pe Simona Mazăre interpretând cântece pentru sufletul meu”) și NU “O ascult pe Simona Mazăre interpretând ultimul ei material muzical intitulat “Cântece pentru sufletul meu””. Așadar, mi-ar plăcea să știu că acest colaj este “al nostru”, al celor care simțim la fel. Sper să fim cât mai mulți!🤗 Ideea lui a apărut de mult în gândurile mele, însă, se pare că a avut nevoie de ceva timp să înflorească! S-a născut dintr-o simplă fredonare și o inspirată îmbinare! Versurile au fost cele care au condus la această inspirată îmbinare, realizând ulterior că și din punct de vedere muzical există o cursivitate delicată! Astfel, s-a creat și un concept, de a alătura cântece cu aceeași tematică ale căror texte sau fragmente de text se completează frumos, realizând unitate discursului muzical și oferind un mesaj ascultătorului.” spune Simona Mazare pe contul ei de Youtube.

Sandu Bantas este un tanar foarte talentat, masterand in Anul I la CONSERVATOR, in Iasi, la compoziție jazz. El este basarabean, nascut la Chisinau, și a venit la Iasi sa își urmeze studiile universitare! Pe lângă faptul ca stie sa cante foarte bine la pian, este compozitor și canta foarte bine cu vocea. Videoclipul a fost filmat in Iasi si a fost realizat de Cosmin Ciobanu (ComyStudio).

Simona Mazare se pregatese de doua spectacole exceptionale realizate alaturi de Fetele din Botosani (Iustina Irimia si Simona Mazare), pe 24 si 25 februarie, la Casa de Cultura din Botosani, alaturi de Orchestra Lautarii, condusa de maestrul Nicolae Botgros.