Daca pentru destinatiile de vacanta din Romania turistii pot deja sa isi rezerve locuri la hotel, pentru cele din strainatate, lucrurile sunt putin mai complicate momentan.

Agentiile de turism au pregatit deja sejururi si circuite. Doar ca acestea nu sunt cu plecare de azi pe maine, din cauza ca nimeni nu stie inca in ce conditii se va putea calatori in strainatate.

Chiar daca pana si Guvernul a anuntat ca anul 2020 va fi, mai degraba, unul al turismului intern, agentiile de turism transmit ca pregatesc, totusi, si oferte de vacante in strainatate.

Are oferte pentru turism intern, dar n-a neglijat nici calatoriile in strainatate. Printre primele destinatii care ar putea fi deschise se numara cele din Bulgaria, Grecia si Turcia, deoarece autoritatile din aceste tari au anuntat deja ca iau masuri pentru protejarea turistilor.

Denisa Oprea, director de marketing al Hello Holidays, spune ca multi dintre turistii care aveau programate vacante in primavara au ales sa plece in toamna. Asa ca agentia si-a suplimentat oferta pentru a doua jumatate a anului.

Si Agentia Paralela 45 anunta ca incepe, de la finele acestei saptamani, sa vanda destinatii interne. Dar ca sa pregateste sa ofere si vacanta in Grecia, Turcia si Bulgaria, dar si in Croatia si Cipru.

Multe depind, insa, de evolutia pandemiei in lume. Joi, pe 14 mai, expira interdictia de a efectua zboruri cu pasageri din Romania catre alte state.

Dar multe dintre zonele preferate de romani pentru vacante – dintre care unele prin Spania sau Italia, spre exemplu – COVID-19 evolueaza inca agresiv. Asa ca n-o sa putem calatori intr-acolo prea curand, din cauza ca autoritatile din tarile respective nu ne vor primi in vacanta.

Ramane sa aflam, asadar, catre ce destinatii externe am putea calatori in 2020, cel mai probabil incepand de la toamna.

sursa:ziare.com