De luni, 6 aprilie, purtarea măștilor de protecție pe stradă și în locurile publice închise va deveni obligatorie în judetul Botosani.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Botosani a decis, duminica dupa-amiaza, că botosanenii trebuie să poarte mijloace de protecție atunci când ies în spații publice sau când sunt în tramvaie sau microbuze.

Astfel, botosanenii vor trebui să își acopere gura și nasul când sunt în mijloacele de transport în comun sau în magazine, farmacii sau în instituții publice. Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare .

Administratorii și deținătorii magazinelor, farmaciilor, pietelor nu vor permite cetățenilor accesul fără mijloace de protecție. Tot în aceste locuri, vor trebui montate covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botosani va intra în vigoare începând de luni.

Informare de PresăIeri, 05.04.2020, în cadrul ședinței Grupului de suport tehnic la epidemii din cadrul Comitetului…

Publicată de Institutia Prefectului – Judetul Botosani pe Luni, 6 aprilie 2020

Măsuri asemănătoare au fost luate și în Maramureș, Iasi, Galati si Vaslui.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că măştile chirurgicale trebuie să fie rezervate personalului medical, dar a deschis calea spre utilizarea extinsă a măştilor, chiar artizanale, de către marele public cu scopul de a limita propagarea noului coronavirus. Mutarea vine după ce multă vreme măștile au fost considerate utile doar pentru cei care au luat deja virusul, nu și pentru publicul extins.