Din examenul susținut miercuri, 24 iunie, în cadrul sesiunii de Bacalaureat – proba obligatorie a profilului -, au fost eliminați, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, 105 candidați, a anunțat Ministerul Educației.

138.104 candidaţi au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, iar 5.935 de candidaţi nu s-au prezentat la acest examen, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării într-un comunicat remis presei.

Dintre cei care nu s-au prezentat, 57 se află în izolare, iar 5 sunt spitalizaţi sau în carantină. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37.3 grade Celsius.

Potrivit MEC, au fost eliminaţi de la proba de miercuri pentru fraudă sau tentativă de fraudă 105 candidaţi.

În conformitate cu prevederile privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12.00.

În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc joi.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12,00.

sursa:libertatea.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here