Asa cum am anuntat in urma cu cateva ore, Maternitatea Botosani nu va mai deveni spital pentru COVID-19, fiind inlocuit cu Spitalul Municipal Botosani. Anuntul a fost facut si in mod oficial de Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

”Astăzi, 30 martie 2020, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, în cadrul căreia, având în vedere evoluția situației epidemiologice și evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creștere a numărului de persoane cu coronavirusul SARS-CoV-2, s-a stabilit ca Spitalul Municipal Dorohoi să înlocuiască Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani, iar în urma analizării spitalelor din județul Botoșani, s-a stabilit Spitalul de Recuperare “Sfântul Gheorghe” Botoșani și Spitalul de Pneumoftiziologie ca unități sanitare de nivel doi.
Totodată, s-a stabilit repartizarea temporară a două corturi necesare pentru triajul epidemiologic al pacienților dializați și personalului medical și nemedical din cadrul Centrelor de dializă AVITUM Botoșani și Dorohoi. De asemenea, s-a actualizat Planul de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de către populație în contextual prevenirii transmiterii virusului Covid 19.”
– Centrul Județean de Comunicare Botoșani