Primarul micului oraş Gualdo Tadino, din provincia Perugia din Italia a postat un filmuleț pe Facebook, în care insista asupra importanței respectării restricților, în contextul pandemiei de coronavirus.

Massimiliano Presciutti a declarat că situația din Italia „devine din ce în ce mai rea”, pentru că mai mult de 400 de persoane mor zilnic, scrie ilgiornale.it.

În postare el a mai criticat cetățenii care nu respectă măsurile luate, adresându-le cuvinte injurioase şi făcându-i inclusiv “cretini”. “Cretinilor, trebuie să staţi în casă, nu pricepeţi că lumea moare? 400 de oameni mor în fiecare zi şi voi tot faceţi pe şmecherii, căutaţi tot felul de soluţii ca să ieşiţi din casă.”

 “Unde… vă duceţi să staţi la cozi? Unde mergeţi cu câinii ăştia care parcă au prostata inflamată?”

„Trebuie să stați acasă! Voi tot încercați să găsiți o modalitate de a ieși din case. Nu vă înțeleg, sunteți iresponsabili. Avem doar un singur leac: să stăm acasă. Așa că opriți-vă cu comportamentul ăsta. Punem in pericol viața tuturor și trebuie să fim responsabili”, a mai spus Presciutti.

El a mai adăugat că speră ca în curând Guvernul să aplice măsuri și mai restrictive de atât, „pentru că este nevoie”.

Până acum, în Italia au fost confirmate aproape 60.000 de cazuri, printre care s-au înregistrat peste 5.000 de decese.

Stanno morendo più di 400 persone al giorno, l’esercito è già presente in molte città e regioni italiane, spero che il governo adotti a breve misure ancora più restrittive. Ma lo volete capire che siamo in guerra !!! Lo volete capire che abbiamo già più morti della Cina !! Lo volete capire che dovete smetterla di avere comportamenti irresponsabili che rischiamo di far propagare il virus !!Ma come ve lo dobbiamo dire : “ DOVETE STARE A CASA !!” Non per fare contento me ma per tutelare la salute di tutti per evitare che ciò che sta accadendo in tante regioni e città italiane presto accada anche qui. Forza abbiate rispetto di chi lavora per tutti noi e dei tanti volontari impegnati quotidianamente anche nella nostra città che non finirò mai di ringraziare. Mi raccomando STATE A CASA ! #iorestoacasa #insiemevinciamo

Publicată de Comune di Gualdo Tadino pe Vineri, 20 martie 2020

Mai jos aveti un alt video cu alt primar italian disperat:

#staiacasa

Un primar ADEVĂRAT, nu un primar PANSELUȚĂ ! Cel mai implicat primar din lume EVER ! Primarul unei localități din ITALIA explodează de furie împotriva localnicilor din orașul său care nu respectă carantina. Cred că vom avea de-a face cu situația din Italia, curând, și în România. Video credit: Vlad Pietrenu, subtitrat în română, pentru claritate – și întoarceți telefonul orizontal, pe landscape, ca să vedeți mai bine:

Publicată de Reporter Navodari pe Duminică, 22 martie 2020